brandschade

Is uw brandschade onvolledig vergoed?

 

Wanneer u te maken krijgt met brandschade, bent u blij dat u goed verzekerd bent. U meldt de brandschade en de verzekering stuurt een ‘onafhankelijke’ expert. De expert neemt de brandschade op, onderzoekt de toedracht en meldt dit bij de verzekeringsmaatschappij. Als alles klopt en de brandschade is gedekt dan betaalt de verzekering deze brandschade uit.

Onderzoeksbureaus – en daarmee de zogenaamde onafhankelijke experts – zijn de oren en ogen van de verzekeraar. Om een eerlijk beeld te krijgen van de omvang en de oorzaak van een schade, wordt er door een verzekeringsmaatschappij een expert ingeschakeld. Bij brand, vooral bij grote schades, komt er vaak een zogenaamde, onafhankelijke expert langs.

Het lijkt dat deze experts onafhankelijk zijn met andere namen en andere logo’s. In werkelijkheid zijn het allemaal dochterondernemingen van de verzekeraar:

  • B.V. Compander is een dochteronderneming van Univé
  • Garantex is een dochteronderneming van Unigarant
  • Itek hoort bij Allianz
  • Achmea, Centraal Beheer, FBTO, Groene Land en Interpolis werken met het bureau Avero Achmea
  • Delta Loyd heeft eigen onderzoekers in loondienst, die ook de schades van ABN Amro, Virtes, Erasmus Leven en OHRA afhandelen
  • Bij het expertisebureau CED en ENM zijn een twintigtal verzekeraars aandeelhouders
  • DEKRA en LENKEEK zijn ook niet onafhankelijk

Te vaak worden slachtoffers van brand door deze onderzoekers in het ongelijk gesteld, waarna de verzekeraar niet uitbetaalt. De verzekeraars hebben een gezamenlijke gedragscode opgesteld waarin staat dat verzekeraars schade laten onderzoeken door bureaus die geen eigendom zijn van de maatschappij. In de praktijk zijn deze ondernemingen wél eigendom van de maatschappij of hebben de verzekeraars aandelen in dergelijke bureaus.

Heeft u ook te maken met een soortgelijke situatie en wordt uw schade niet uitgekeerd om bovenstaande reden of wordt u beschuldigd van brandstichting? Heeft het door de verzekering ingeschakelde onderzoeksbureau u als verdachte aangemerkt door verklaringen te verdraaien of de tekst in de verklaring net even anders neer te zetten? Wordt uw verzwijging ten laste gelegd of zijn er andere redenen waar de verzekeraar zich achter schuilt om vooral maar niet uit te hoeven keren? Zijn er andere dingen waar u zich niet in kunt vinden? Kortom; komt u er niet uit met de expert of verzekeraar? Schroom niet en neem contact met ons op.

Wij van Contraschade Oplossing zijn namelijk wel 100% onafhankelijk, stellen úw belang voorop en zullen u zo goed mogelijk van advies voorzien. Waar nodig gaan we de (juridische) strijd aan met de verzekeraar. Vele successen hebben wij al geboekt op dit gebied. Uitzichtloze situaties van gedupeerden zijn door inzet van Contraschade Oplossing veranderd in een hoopvolle toekomst.

Geen claim is te klein of te groot voor Contra-schadeoplossing, wij pakken het op. Blijf er niet alleen mee zitten maar schakel ons in en wij gaan voor u verder waar anderen stoppen. Dit doen wij voor u geheel kosteloos met een team van ervaren experts, zeer bekwame juristen en specialisten.

Als organisatie onderschrijven wij met al onze individuele register-schadecoaches de Gedragscode van Expertise-organisaties. Wij zijn volledig onafhankelijk en werken voor geen enkele verzekeraar.